Hösttid

Hösten är här och det kan vara en god idé att ta kosttillskott. Vi tycker att ett bra val är multivitamin som innehåller de viktigaste vitaminerna och mineralerna och som lätt kan tas i samband med frukost.

C-vitamin är känd för att bidra till att immunsystemet fungerar normalt så det kan vara klokt med ett extra tillskott. Det påstås att C-vitamin kan reducera styrkan på förkylningar och virusattacker. Många föredrar högre doser än rekommenderat när en förkylning härjar i kroppen.

D-vitamin kallas för ett solskensvitamin eftersom solen är en viktig källa till D-vitamin för oss nordbor. Men när dagarna blir kortare och solen knappt visar sig, är det lämpligt att ta ett tillskott utöver det du får i dig via maten du äter. Ja - vi håller med dem som påstår att det bästa sättet att få i sig vitaminer och mineraler är genom kosten. Men – sanningen är väl att i en hektisk vardagdag kanske vi inte får i oss en optimalt sammansatt kost – därför kan det vara klokt med några tillskott i pillerform.

Källa: Vitaminbibeln - Earl Mindell, The Antioxidant Miracle av Lester Packer och Carol Colman