Bra raktips för män

Här är tips för bra rakning:

Varma hårstrån!
Det rekommenderas att raka sig efter en varm dusch. Då mjukas håren upp och är lättare att kapa. Om du inte har tid att duscha kan du lägga en varm, våt handduk i ansiktet under en minut före rakning.

Bra rakprodukter
Använd rakskum som innehåller vårdande ingredienser, såsom Aloe vera och E-vitamin. Ett fylligt skum hjälper hyveln att glida lättare, lyfter skäggstråna och minskar risken för skärsår. Välj en rakhyvel med vassa blad.

Korta drag medhårs
Skölj rakhyveln i varmt vatten före rakning. Raka dig medhårs med korta drag. Då slipper du röda prickar och irritation. Om du rakar mothårs, kan du få inåtväxande hårstrån och rakfinnar. Undvik att pressa rakhyvel hårt mot huden. När du har rakat bort allt skum, känn efter med handen där du inte rakat dig tillräckligt bra. Vanligtvis slarvar man mest på kinderna, på hakspetsen och under näsan.

Kallt vatten
Skölj ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna och torka dig med en mjuk handduk. Avsluta med att skölja hyveln i iskallt vatten. Bakterier trivs inte vid låga temperaturer.

Fukt
Efter rakning bör du tillföra fukt. Rakning sliter på huden och är uttorkande. Använd en kräm som lindrar och lugnar huden.

Skar du dig?
Moderna rakblad är utformade så att det inte ska vara så lätt att skära sig. Men om olyckan skulle vara framme, är ett gammalt tips att använda ett alunstift. Det innehåller kaliumaluminiumsulfat som omedelbart stoppar blödningen. Men det ser ut som bristen på efterfrågan gjort att de inte längre är så enkla att få tag i.

Köp bra rak- och hudvårdsprodukter i vår webshop