Northborn® // Människa och natur

Under årtionden har vi fokuserat på kvalitet, komfort, innovation och tillgänglighet. Med kunden i fokus, har vi haft förmånen att kunna erbjuda ett brett sortiment av vardagsprodukter av god kvalitet med innovativa lösningar och fokus på hälsa och miljö. Vi är här för våra kunder, för att göra deras liv enklare, hälsosammare och bekvämare. Därför skapade vi Northborn ®. Med naturliga material som ull och bambu är Northborn® skandinaviskt design, komfort och kvalitet - i alla led.

Skandinaviskt design för nordiska förhållanden

Vi har börjat med det som finns närmast dig, nämligen boxershorts. Från en söndagsutflykt med familjen i skogen eller parken, långa dagar bakom ett skrivbord, till backträning och 70 km längdskidåkning i Italien. Vår ambition var att utveckla en boxer som passar alla versioner av den moderna mannen. I över ett år har vi experimenterat med material, textur, utvecklat prototyper och genomfört användartester, allt för att utveckla den perfekta boxern för dig!

Med boxershorts från Northborn får du därför komfort och design i en och samma produkt. Med en perfekt passform och bra tekniska egenskaper kan vi säga att med Northborn® har du en boxer för alla tillfällen.

Pandafoder och boxergarn

En boxer är en boxer. Är det verkligen så? Efter lång tids testande och utveckling, vet vi att det finns en skillnad för med Northborn® boxer kan du göra skillnad. Våra Northborn® boxer är nämligen tillverkade av bambu, ett miljövänligt material i jämförelse med bomull. Bambu växer extremt snabbt, på liten yta och kräver minimalt med vatten. På grund av en unik bakterieflora i bambubarken krävs ingen användning av bekämpningsmedel eller gödsel. Av bambu spinner man silkeslena fibrer, perfekta vid framställning av kroppsnära och bekväma plagg som underkläder, tröjor eller nattkläder. Dessutom har bambu dofthämmande egenskaper och har mycket goda fukttransporterande egenskaper. Perfekt för aktiva människor. Gör som Pandan – Lev hållbart!

Hållbara, bekväma och moderna

Ända sedan vikingatiden har ull varit en viktig och naturlig del av norrmännens (och nordeuropeiska) kläder. Förmågan att behålla värme, absorbera fukt utan att kännas våt, fukttransporterande egenskaper och med en naturlig förmåga att andas reglerar ullfibrerna kroppstemperaturen, vilket gör den lika attraktiv vid fysisk aktivitet som vid stillasittande arbete. Sommar som vinter, vuxna som barn, från vagga till grav. Ull är guld - helt naturligt!

Ull är ett naturligt material, nedbrytbart och hållbart. Merinoull är ull från merinofåren som producerar mjuk, fin ull som inte kliar perfekt för underkläder. Med hösten i antågande och stora temperaturskillnader under dagtid, är det lätt att klä sig för lite och därmed dra på sig sjukdom och förkylning. Ull är ett perfekt material för att hålla rätt temperatur. I begränsad upplaga har vi tillverkat en Northborn®-kollektion med kvalitetsprodukter i merinoull. Lång- och kortärmade tröjor med modern modell och design - lika bra som basplagg till jeans eller under en skjorta, som vid en skogspromenad, vid jakt eller träning.

Jakt i sikte, skidsäsongen närmar sig - behåll värmen och stilen med kvalitetsplagg från Northborn!