Rakkrämen gör comeback – så här använder du den

Du kanske kommer ihåg att din pappa eller farfar använde rakkräm och rakborste när du var ung? En trevlig ritual som även idag utförs av en del, men som kräver lite mer tid än du vanligtvis har i vardagen.

Vad är rakkräm?

Rakkräm är ibland förknippat med de traditionella säkerhetshyvlarna, men går lika bra att använda med dagens moderna rakhyvlar. För att få en skön rakning utan skärsår är det viktigt att bladen glider lätt över huden och det var därför man ursprungligen lanserade rakkrämer av olika slag - den första så långt tillbaka som år 1919. Så småningom kom flera typer av raktvålar samt skum och gel på flaska.

Utgångspunkten för den nya rakkrämen från Efi var att förenkla vardagen, vårda huden och göra rakupplevelsen bekvämare. I samarbete med en av Skandinaviens största kosmetikatillverkare har vi nu utvecklat en rakkräm för män i den praktiska storleken 75 ml. Den är designad för att se snygg ut i badrummet, men också enkelt få plats i necessären.

Fuktgivande och revitaliserande

Det unika med den här krämen är att den tillför fukt under rakningen – och lämnar huden mjuk och slät. Dessutom innehåller den ämnen som motverkar irritation och inflammation.

Hur använder man rakkräm?

Rakkrämen är formulerad som en kräm/gel som appliceras på huden. Den ska inte gnidas in utan ligga som ett tunt lager så att rakbladet glider lätt. När du rakat dig klart kan du välja att massera in de överblivna resterna – eller torka av dem med en fuktig handduk.

Raka dig med rakkräm i 4 steg:

  1. Rengör och fukta ansiktet
  2. Applicera en lagom mängd kräm på området du ska raka
  3. Raka försiktigt och skölj av rakbladet ofta
  4. Torka bort överflödig kräm när du är klar, eller massera in den i huden för extra återfuktning

Mindre risk för inåtväxande hårstrån

Krämen har hudvårdande egenskaper och lämnar den mjuk efter rakning. När huden hålls mjuk och välvårdad tar hårstråna sig lättare igenom när de växer ut – och därmed minimeras risken för att få inåtväxande hårstrån.

Varför ska du använda Basik shave glider for men?

  • Mjuk rakkräm som gör huden smidig och len
  • Säkerställer en nära rakning
  • Skummar inte
  • Fri från parabener och dermatologiskt testad
  • Lätt att använda: behöver inte tvättas av, men kan torkas bort med handduk. Resterna kan även masseras in och fungera som en ansiktskräm.
  • Mycket skonsam mot huden och kan därför användas av dig som lätt får röd och irriterad hud efter rakning.

Se till att du aldrig står utan rakkräm: påbörja en prenumeration på Basik shave glider här.

Rakkräm för män – eller också för kvinnor?

Namnet på vår rakkräm heter visserligen for men, men vi vill gärna uppmuntra dig som kvinna att också testa den här rakkrämen. Faktum är att det är en kräm som visat sig vara både uppskattad inte bara av herrar utan också av damer.

För er som bor tillsammans kan det också vara smidigt att kunna dela på en kräm för rakningen istället för att ha två olika.

Aktiva ingredienser och vad de gör

Basik shave glider for men har följande egenskaper och ingredienser:

Återfuktande

Högt innehåll av glycerin. Ingredienserna panthenol och glyceryloleat hjälper till att mjuka upp huden.

Minskar irritation

Alllantoin och panthenol motverkar och minskar irritation vid rakning.

Förbättrar hudens lipidlager

Effekten kommer från glyceryloleat som är en så kallad biolipid som finns naturligt i huden.

Historien bakom rakkräm

Rakkrämens historia sträcker sig tillbaka till år 1919, alltså hundra år sen, då en professor från MIT ska ha utvecklat den första rakkrämen. Den gick då under namnet Barbasol, ett amerikanskt varumärke som existerar än idag. Innan dess användes främst något som var mer likt raktvålar.

År 1949 kom de första sprayburkarna med rakskum och det var inte förrän under 70-talet som rakgelen presenterades. Rakkrämen har alltså en lång historia och för dig som gillar att gå tillbaka till det mer klassiska är det ett passande alternativ.

Vad är bättre – raktvål eller rakkräm?

En raktvål kan kännas ännu mer gammalmodig än rakkrämen och det kan också vara charmen i det hela om du väljer att raka dig med en sådan. Men det kan kräva mer tid och passar kanske inte för en hektisk vardag.

Basik rakkräm är på tub och appliceras snabbt och enkelt. Rakkrämen underlättar rakningen och ser dessutom till att huden inte torkar ut.

Vilket som är bättre är alltså främst en personlig preferens. Vårt tips är att du testar rakkrämen från Basik och ser om du, precis som våra tiotusentals kunder, tycker om den.

Alternativ till rakkräm?

Valet är ditt och om du hellre vill använda rakgel eller rakskum kan vi rekommendera dig följande två: