Fräsch andedräkt – naturligtvis!

Bra munhygien är en naturlig del av de flestas dagliga rutiner. Vi sköljer med fluor för att stärka emaljen, använder tandtråd för att rengöra mellan tänderna och vi väljer tandkräm med mintsmak för att få en fräsch andedräkt. Men trots det har många ändå problem med andedräkten. Det kan vara ett problem i sociala sammanhang, för självförtroendet och i vissa yrken är det direkt hämmande. Värst är kanske de tillfällen när man själv inte ens är medveten om andedräkten, och får reda på det efteråt.

Men vad beror egentligen dålig andedräkt på? Jo, i munhålan och längst bak på tungan har du en naturlig bakterieflora. Den hjälper till så att din kropp kan använda sig av maten du äter. Bakteriefloran skapar kemiska processer som tar hand om maten. Den främsta anledningen till dålig andedräkt kommer från dessa kemiska processer i form av svavelgaserna som de producerar.

Zink är en naturlig och nödvändig del av en hälsosam och balanserad kost. Det upprätthåller en normal hud-, hår- och benstruktur samt ett bra immunsystem. Kroppen kan inte producera zink själv, men du kan hitta det i mat som fisk, skaldjur, nötkött, spannmålsprodukter och baljväxter. Dessutom kan zink binda svavelhaltiga gaser – med andra ord är zink perfekt för just dålig andedräkt.

Tillsammans med forskare vid Odontologiska fakulteten i Oslo har vi utvecklat sugtabletten Zinkoral® som har en dokumenterad effekt mot dålig andedräkt. Zinkoral® binder svavelgaserna som produceras och neutraliserar lukten i upp till 6 timmar. Eftersom dålig andedräkt oftast är ett problem i munhålan hjälper Zinkoral® direkt.

Det finns många produkter på marknaden som hjälper mot dålig andedräkt. Men Zinkoral® är en helt naturlig produkt som varken stör eller påverkar den naturliga bakteriefloran i munhålan. Därför säger vi att Zinkoral® är som en frisk pust och en fräsch andedräkt på ett helt naturligt sätt.