April är här – hur känns det?

Kanske känner du att ljuset äntligen har återvänt och du tar dig ut på fler uppfriskande promenader i vårsolen.

Eller så hör du till skaran som känner raka motsatsen och hellre vill krypa upp i soffan framför Netflix. Trots det mysiga fågelkvittret och de första blommorna som visar sig, så är tröttheten ett faktum.

Det här är inget ovanligt, men vad ska du göra åt det?

5 tips som kan hjälpa mot vårtrötthet

1 Acceptans

Det första tipset är att helt enkelt finna dig i situationen som är nu. Du är trött – och det är okej! Det är inte farligt, och det kommer gå över. Snart är det maj och redan då kommer det kännas bättre.

2 Ta hand om dig lite extra

När du accepterat läget kan du också se till att ta hand om dig själv och ge dig själv tillåtelse att ta det lugnt. Har du ett stressigt schema? Boka av något! Planera in för lugn och återhämtning.
Varför inte passa på att göra något du tycker är kul? Eller rensa i garderoben för att skapa en skön känsla? Ut med det gamla och in med något nytt och fräscht. Härlig och återfuktande hudvård kan också vara ett sätt att skämma bort dig själv lite extra just nu.

3 Hur är det med sömnen?

Dagarna och kvällarna blir ljusare, vi har ställt om till sommartid och kanske är du lite ur balans med din vanliga rytm? Se över dina sömnvanor och försök gå och lägga dig vid samma tid varje kväll. Kanske behöver du dra för gardinerna ordentligt för att ljuset inte ska störa din sömn? Och så skippar du att snooza på morgonen!

4 Kom ihåg motionen

Motion får oss alltid att må bättre. Så även om du känner dig trött och seg, se till att du tar dig ut på en skön promenad, kort löprunda eller kanske en cykeltur? Din kropp kommer att tacka dig.

5 Se över din matvanor

När vi känner oss trötta är det förstås bra att se över alla delar som utgör en bra hälsa. Därför vill vi påminna dig om att inte glömma bort att äta regelbundet och varierat – så att du ser till att få i dig allt du behöver!