Hudvårdsprodukter för vardagen

Efi har under många år haft ett nära samarbete med en dansk tillverkare av kosmetika. Och vi har utvecklat flera krämer som blivit bästsäljare bland våra kunder.
Vi har valt att fokusera på skonsamma produkter som är dermatologiskt testade och producerade under strikta kvalitetskontroller.

Vi testar inte på djur och använder inte parabener

Vi får ofta frågan om våra hudvårdsprodukter har testats på djur och om de innehåller parabener. Svaret är nej på båda frågorna. Det har sedan 2009 varit olagligt med djurtester i Europa, men parabener är däremot lagliga och anses säkra att använda.

Alla produkter har en ingredienslista

Det är ett krav att all kosmetika måste vara märkt med en ingredienslista över de ingredienser produkten innehåller. Som en allmän regel ska alla ingredienser anges med sitt INCI-namn (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients).

Vitaminer och örtextrakt – även för huden?

Vi fick nyligen en fråga från en intresserad kund som undrade om det var någon mening att ha vitaminer, till exempel Ginseng, i hudkrämer. Så här svarar vår fabrik: Det finns väldigt många aktiva ämnen och extrakt med högt innehåll av vitaminer och andra ämnen som man tidigare oftast bara har varit med bekant med via matvaror. Men under de senaste åren har flera studier gjorts på huden – och särskilt med hänsyn till vitaminer. Genom dessa studier har det visat sig att huden kan absorbera vitaminer och andra ämnen via det yttre hudlagret. Därför kan vitaminerna alltså ha effekt även utvärtes.

Några viktiga ingredienser och vad de gör

Aloe Vera – hudens bästa vän sen århundraden – tillför fukt.
Kreatin – stramar upp och hjälper till att jämna ut rynkor.
E-vitamin – antioxidant som hjälper till att motverka ålderstecken.
Glycerin – tillför fukt.
Algextrakt – verkar mjukgörande och tillför fukt.
Sheasmör – har en mjukgörande effekt och hjälper till att behålla hudens naturliga fukt.
Allantoin och Panthenol – motverkar irritation och kan hjälpa till att dämpa rodnad.

En fullständig översikt av alla våra hudvårdsprodukter hittar du här: efi.se