Lär känna fötternas bästa vän

En del tar på dem först av allt, andra sist. Vissa gör det stående medan andra gör det sittande. En del behöver hjälp att få på dem. Oavsett hur du gör är strumpor oftast en del av påklädningen för oss som bor på norra halvklotet.

Strumpor är ett enkelt och underskattat plagg som kan skapa såväl stress som obehag. De flesta har någon gång haft på sig strumpor som stramar. Stumpor som åker ner. Strumpor som klämmer på tårna eller strumpor som luktar dåligt. Men det måste inte vara så. Lösningen är att välja en kvalitetsstrumpa som blir fötternas bästa vän.

Dina fötter är fantastiska. I genomsnitt går vi 10 000 steg varje dag, vilket gör att du utsätter dina intet ont anade fötter för en tryckbelastning som motsvarar flera hundra ton. Och under en livstid kommer dina fötter ta dig runt ekvatorn – inte bara en – utan fyra gånger. Så ta hand om dina fötter och ge dem all den omsorg som de förtjänar. Börja med ett par kvalitetsstrumpor och ett par bra skor.

Italiensk skön design

Många vet hur det känns att få märken efter för trånga strumpor. Våra Soft Top®- och Super Soft-strumpor är precis som namnen antyder sköna att ha på sig utan att de stramar. Strumporna har italiensk design och i sortimentet finns flera olika färger för både dam och herr.

Hitta din favoritstrumpa här!

Naturligt varma fötter

Nu är november här och temperaturen kryper nedåt. Många tar fram vinterjackor, halsdukar, vantar, mössor och kängor men känner inte till en viktig detalj som håller oss varma – ullstrumpor. Kalla och fuktiga fötter gör nämligen att du fryser i hela kroppen. Ullstrumpor är en enkel och smart investering som gör att du håller värmen genom hela vintern.

> <h3>Ren, varm och torr, tack!</h3> <p>Ull är ett naturmaterial som reglerar temperaturen och effektivt transporterar bort fukt. Därför är ull perfekt i strumpor, eftersom materialet både håller fötterna varm och torra. Ull har också naturligt bakteriedödande egenskaper som kan förhindra svettlukt. Detta är en trevlig bonus med tanke på att fötterna är den kroppsdel som har flest svettkörtlar. Du har faktiskt över 250 000 stycken svettkörtlar i varje fot. Var och en av dessa bidrar till att bibehålla en normal fuktbalans för fötterna och de kyler ner kroppen vid ansträngning. Visste du förresten att varje fot producerar runt 2 deciliter fukt varje dag? Då är bra skor, fothygien och bra strumpor nödvändiga för att undvika de fruktade tåfisarna. </p> <h3>När silver är guld</h3> <p>Uttrycket ”född med silversked i mun” har en dubbel betydelse. Det betyder dels att vara född och uppvuxen i en familj som har gott ställt men också att silver har antibakteriella egenskaper. När man åt med silverbestick förr i tiden var sannolikheten större att man inte blev sjuk. Man vävde också in silvertrådar i strumpor för att förhindra att bakterier frodades. På så vis minimerades dessutom dålig lukt.</p> <p>Att använda material som andas som till exempel ull, bidrar till att fukt förångas snabbare. Om du besväras av fotsvett ska du med andra ord undvika strumpor som består av en hög andel syntetiska material, eftersom dessa material inte kan ta hand om bakterier som frodas. Du ska också byta strumpor ofta, helst varje dag. </p> <p>Silver Sock är en kvalitetsstrumpa i bomull med en bekväm passform som aktivt bekämpar dålig lukt. De är stickade med 10 % äkta silvertråd i foten och kan på så vis eliminera upp till 99 % av alla bakterier inom en timme.</p> <p><a href=Beställ ett par Silver Sock!

Vare sig du tränar, promenerar eller jobbar behöver du alltid strumpor. Och dina fötter och du förtjänar bra strumpor. Sådana som sitter skönt utan att strama, som värmer i kylan och som andas i värmen samt motverkar dålig lukt. I våra Soft Top®-strumpor får du både kvalitet och komfort!