Northborn ® - nya textilprodukter från EFI i hög kvalitet!

Efi utvecklar i samarbete med omsorgsfullt utvalda tillverkare, kvalitetskläder för vardags- och fritidsbruk. Vi har nyligen lanserat Northborn ® bambuboxer och de har blivit väl mottagna av våra kunder. Just nu har Merinoulltröjor anlänt till vårt lager och det kommer att ske fler spännande lanseringar i framtiden.

Bambuviskos – ett perfekt material i underkläder

Bambu i textilier är både mjukt, starkt, flexibelt och hållbart. Fibrerna i bambu är fyllda med små hål och absorberar därför upp till 60 % mer fukt än bomull - utan att kännas fuktiga. Med andra ord har bambu fukttransporterande egenskaper som är bra när du är fysiskt aktiv. Dessutom är bambun naturligt antibakteriell och håller därför lukt och bakterier borta, även efter många års användning. Dessa egenskaper gör bambun optimal för användning i underkläder.

Merinoull – hudens bästa vän

Liksom andra sorters ull, isolerar merinoullen och håller kroppen varm. Men - en av de viktigaste egenskaperna hos merinoull är att fibrerna inte är lika grova som i andra ullsorter. Det betyder att den känns extra mjuk mot kroppen och den kliar inte när du bär den nära huden. Det är en stor fördel för personer med känslig hud.

OEKO-TEX® - Säkra textilier

Vi strävar efter att Northborn ® ska vara Oeko-Tex ® certifierade. Märket bekräftar att produkten är testad och godkänd enligt OEKO-TEX ®-föreningens internationella krav. Säkra textilier ska inte innehålla allergi- eller cancerframkallande färgämnen.