Prenumeration på rakblad för män & kvinnor – så funkar det

Den svenska marknaden för prenumerationer på rakhyvlar och rakblad erbjuder en mängd alternativ. I den här artikeln vill vi berätta för dig om EFI som prenumerationstjänst, varför det är ett av de bästa alternativen och hur du som kund alltid kan känna dig trygg som abonnent hos oss.

Vi på EFI har varit återförsäljare av Wilkinson Sword i Sverige i över 30 år och har sedan starten haft tiotusentals nöjda prenumeranter. Wilkinson Sword är dessutom en av världens två ledande tillverkare av rakningssystem och är alltså ett säkert val.

Hur fungerar en prenumeration på rakhyvlar och rakblad?

Så här fungerar det i 6 steg:

 1. Välj den rakhyvel som passar dig bäst (läs våra tips längre ner)
 2. Gör din beställning – du behöver inte betala på förhand utan betalar när du får ditt paket med tillhörande faktura
 3. Få hem ditt startpaket med hyvel, refillblad och skum eller gel (om det ingår*)
 4. Testa och se om du är nöjd
 5. Justera din prenumeration om du behöver (t.ex. hoppa över, lägg till en extra leverans eller avsluta).
 6. Du får hem din ordinarie försändelse enligt bestämd tidsintervall, först ca. en månad efter startpaketet och sen var tredje eller fjärde månad

*Exakt vad som ingår, antal, tidsintervall och pris för produkten du valt ser du på produktsidan och när du går vidare med din beställning. Du har alltid möjlighet att avsluta eller ändra ditt abonnemang och det finns inget minimikrav på köp.

Här kan du se en översikt av alla våra rakhyvlar och produkter inom rakning

Punkter som utmärker Efis prenumerationstjänst:

 • Kvaliteten – vi garanterar att alla produkter håller en hög kvalitet
 • Flexibiliteten – du kan anpassa abonnemanget enligt dina behov
 • Du har kontrollen – du bestämmer när och hur ofta du vill få leveranser och kan själv uppdatera det via MIN SIDA

För vem passar en prenumeration?

Ett enkelt, smidigt och prisvärt abonnemang passar för dig som…

 • Ofta glömmer att köpa nya rakblad
 • Är trött på att behöva tänka på vilka rakblad som passar till din hyvel och riskera att köpa fel
 • Vill frigöra tid och energi – och låta sånt som kan gå på rutin ske automatiskt
 • Tycker det är smidigt att få rakbladen direkt hem i brevlådan
 • Vill slippa behöva tänka på när det är dags att fylla på med nya rakblad

Det passar dig oavsett om du är man eller kvinna, ung eller äldre. Vi har dessutom ett antal olika hyvlar och blad där du kan välja den som du tycker bäst om.

Vilken rakhyvel är bäst?

Så, den eviga frågan, vilken hyvel och vilka blad är egentligen bäst? Bland vårt utbud har vi 9 olika rakhyvlar för både dam och herr, samt olika områden och önskemål. Vilken av våra rakhyvlar som passar dig bäst beror på vad du är ute efter med din rakning, hurdan hårväxt och hud du har, samt vad du själv föredrar.

Det är svårt att utse en rakhyvel som är den absolut bästa och även om olika bäst-i-test betygsätter och rangordna rakhyvlar, så är vi alla olika och vad vi gillar skiljer sig åt.

Vår bästsäljare och den som flest prenumererar på just nu är dessa två:

De här är två hyvlar som erbjuder en rakupplevelse utöver det vanliga. Om du är ute efter bästa rakhyveln för män är Hydro 5 alltid ett säkert kort att börja med. Och den bästa för kvinnor kan absolut vara Intuition-hyveln.

För dig som letar efter en bra rakhyvel för underlivet finns den särskilda rakapparaten med kombinerad trimmer och blad Quattro Bikini for Women, som passar intimrakning och trimning av bikinilinjen.

Vad kostar det att prenumerera på rakblad?

Du kan se uppdaterade priser för alla våra raksystem på efi.se under respektive produkt. Vi strävar efter att erbjuda ett stabilt pris på alla prenumerationsprodukter. Som prenumerant har du en 18 månaders prisgaranti (fast pris) från det att du ingår abonnemangsavtalet. Skulle priset på produkten du prenumererar på höjas under prisgarantiperioden, kommer motsvarande belopp visas som en rabatt på din faktura.

Hos EFI får du dessutom alltid ett billigt startpaket innan du påbörjar din prenumeration. Och under särskilda kampanjperioder kan vi erbjuda vi dig gratis startpaket. Det bästa är att besöka respektive produktsida för att se om vi har någon rabatt eller erbjudande just nu.

Startkitet innehåller oftast en rakhyvel och ett par refillblad. Utöver det får du ibland med en extra bonus i form av rakgel eller rakskum.

Våra två billigaste rakblad som du kan prenumerera på är:

Rakbladsprenumeration för kvinnor

De här 4 rakhyvlarna erbjuder vi för kvinnor:

 1. Intuition Sensitive Care
 2. Hydro Silk
 3. Lady Protector
 4. Quattro Bikini for Women

Klicka dig vidare för att läsa mer om vad som skiljer de olika rakhyvlarna åt – och hitta din favorit!

Rakbladsprenumeration för män

De här 4 rakhyvlarna erbjuder vi för män:

 1. Hydro 5
 2. Quattro Titanium
 3. Quattro Titanium Precision
 4. Xtreme3 raksystem

Klicka på respektive produkt för att läsa mer om rakhyvlarnas olika funktioner och fördelar – och hitta din favorit!

Hur ofta ska man byta rakblad?

Alla har olika typer av hår och rakrutiner. Du kanske rakar dig varje dag eller varannan vecka? Det här kommer såklart inverka på hur ofta du behöver byta rakblad. Vissa menar att du bör byta efter var 5–7:e rakning och redan vid första rakningen blir bladet slöare.

Det bästa är om du försöker känna efter hur din rakhyvel presterar. Känns det bra mot huden? Är den vass nog att ge ett lent resultat? Och undviker du skärsår? Var dessutom uppmärksam på inåtväxande hårstrån eller andra irritationer efter rakning, om du plötsligt får det kan det vara ett tecken på att du haft samma rakblad för länge.

Vi har utformat vår prenumerationstjänst så att du ska kunna få hem rakblad i en takt som är lagom för när det är dags att byta ut dem. Men med tanke på att behovet är individuellt kan du alltid anpassa ditt abonnemang hos oss.

Prenumerera på engångsrakhyvlar

Har du aldrig fattat tycke för de där hyvlarna som kräver att du byter blad? Är du kanske ofta på språng eller rakar dig mer sällan? Då har vi givetvis ett abonnemang för dig också, på engångsrakhyvlar eller flergångshyvlar som de ju faktiskt är.

Spana in Xtreme3 engångsrakhyvel.

Glöm inte rakskummet – prenumerera på det också

Det viktigaste för att få en fin och slät hud, slippa skärsår och inte torka ut huden är givetvis att använda ett bra skum eller en gel. Från Efi får du inte bara hem rakbladen direkt i brevlådan utan du kan också abonnera på rakskum!

Genom att bli prenumerant ser du till att du aldrig att rakskummet tar slut och du glömmer köpa det varje gång du är och handlar.

Och du kan förstås ställa in och anpassa abonnemanget så att du bara får hem precis så mycket rakskum som du behöver.

Här är våra olika alternativ på rakskum, gel och kräm:

Vårt tips är att du testar både skum och gel, eller varför inte den mer speciella rakkrämen basik, innan du bestämmer dig för vilken du tycker bäst om.

Hur avslutar man en prenumeration?

Du kan när som helst säga upp ditt abonnemang hos Efi. Det går att göra genom att själv logga in på Min Sida på efi.se, här har du en översikt över dina abonnemang och kan redigera dem eller avsluta helt.

Du är också alltid välkommen att kontakta vår kundservice med din önskan.

Köp rakhyvel utan prenumeration?

Om du känner att ett abonnemang ändå inte är rätt för dig och inte vill testa ett startpaket, då kan du besöka vår webbutik och beställa hem rakhyvel, rakbladsrefiller och rakskum därifrån.

Här hittar du allt inom rakning i webbutiken efishop.se