Rakprodukter för kvinnor och några goda råd om hårborttagning

Wilkinson Swords rakprodukter för kvinnor är utformade för att göra rakningen smidig och enkel, samtidigt som de passar olika tjejers behov. Här hittar du en översikt av de rakprodukter för kvinnor som finns i vårt sortiment.

Du kommer att märka att vi har rakprodukter med många olika egenskaper. Det gör att du kan hitta exakt det som passar dig; allt från hårborttagning på kroppen till ansiktstrimning och styling av ögonbryn. Vårt varierade utbud av rakprodukter för kvinnor hjälper dig att hitta rätt, både när det gäller hårborttagning och att få en slät, len och välvårdad hud utan irritation.

Några saker som är viktiga när det gäller rakprodukter är:

  • Skonsamma mot huden
  • Snabba och effektiva
  • Lätta att använda
  • Mångsidiga
  • Snygg design
  • Håller länge (en av många orsaker att välja beprövade produkter av hög kvalitet)

Krävs det verkligen olika rakprodukter för kvinnor och män?

Ja, det menar vi definitivt! Tiden då tjejer lånade killars rakprodukter är över. Moderna tillverkare har lagt ned stora resurser på att utveckla avancerade, skräddarsydda system som passar olika kvinnors krav och förutsättningar. Resultatet är enorma framsteg, och utvecklingen gynnar dig som vill ha en perfekt rakning.

Och det handlar om så mycket mer än bara framtoning och visuell design. Moderna rakprodukter är anpassade efter kvinnors kroppar och de områden de brukar önska att raka - generellt använder tjejer sina rakprodukter på fler och större delar av kroppen. Dessutom har blad, handtag och annat designats för att passa kvinnor bättre ur funktionell och ergonomisk synvinkel.

Hur rakar du armhålorna på bästa sätt?

Ibland kan det vara krångligt att raka armhålorna. Håret där kan vara lite grövre och dessutom kan det vara svårt att komma åt på ett bra sätt med rakhyveln. Lyckligtvis finns det en hel del produkter och tillvägagångssätt som kan göra rakningen av armhålorna enklare. Här är våra 5 steg för att göra det på ett smidigt och skonsamt sätt.

1. Förbered huden

Börja med att skrubba rent huden och få bort alla eventuella rester av svett och deodorant. Vår rekommendation är att du rakar armhålorna i duschen, eftersom det varma vattnet öppnar upp porerna och mjukar upp hår och hud.

2. Applicera skum, gel eller kräm

Tänk på att huden kring armhålorna är känslig. Med hjälp av skum, gel eller kräm kan du göra området lenare och göra det lättare för rakbladen att glida, vilket förhindrar att friktion och irritation uppstår.

3. Vilken riktning ska du raka armhålorna i?

Funderar du på om det är bättre att raka dig uppåt eller nedåt? Det är klurigt när det gäller armhålorna - hårstråna växer nämligen inte i någon speciell riktning, så du kan inte välja att raka medhårs eller mothårs på samma sätt som på många andra platser. Vårt tips för att nå ett bra resultat är att sträcka ut armen ovanför huvudet och påbörja rakningen genom lätta, korta drag.

4. Töm och rensa bladet

Om bladet är fullt med hår- och tvålrester kommer det definitivt att leda till en sämre rakning. Därför är det viktigt att noga skölja bladet i varmt vatten så ofta som möjligt. Det håller bladen rena och gör att de rakar så hudnära som möjligt.

5. Mild kräm efter rakningen

Efter rakningen är det viktigt att skölja bort hår och eventuella rester av rakprodukter. Huden är extra känslig i denna fas, och därför rekommenderar vi att du applicerar en mild fuktkräm.

Våra rakprodukter för kvinnor

Här kan du lära dig mer om vårt breda sortiment av rakprodukter för kvinnor: rakhyvlar för olika syften och hudtyper, samt nyttiga tillbehör.

INTUITION Sensitive Care – snabb, enkel och skonsam rakning

Världens första allt i ett-raksystem som var en otroligt stor nyhet när det lanserades. Utvecklat av kvinnor, för kvinnor! Tanken med INTUITION Sensitive Care är att män och kvinnor - för att inte tala om olika individer - har unika behov när det gäller rakning.

Bladet innehåller hudvårdsmedel och tvål som skummar när det kommer i kontakt med vatten. Du kan alltså hoppa över skum och gel och gå raka vägen in i duschen och påbörja rakningen. Hyveln har fyra lövtunna blad som är utrustade med skyddsgaller och ett rörligt rakhuvud som följer kroppens form. Designen ger en snabb, enkel och skonsam rakning.

Hydro Silk - behaglig rakning och fuktgivande serum

Vid första anblick kanske den ser ut som vilken rakhyvel som helst. Men det stämmer verkligen inte! Hydro Silk har speciella egenskaper som du snabbt kommer att förstå och uppskatta, speciellt om det är viktigt för dig att rakningen inte torkar ut huden.

Hydro Silk är skonsam mot huden, samtidigt som det oönskade håret tas bort på ett effektivt sätt. De avancerade bladen är omgivna av ett unikt serum som aktiveras vid kontakt med vatten. Sedan tillför det huden fukt i upp till två timmar efter rakningen.

Men det är inte allt! De 5 bladen är “curve sensing”, vilket innebär att de anpassar sig efter din kropps former och ger en bekväm rakning som gör huden slätare än någonsin tidigare. Bladen är utrustade med skin guards som bidrar till att minska hudirritationen och göra rakningen behagligare.

Lady Protector - ett prisvärt alternativ

Lady Protector är ett rakningssystem som är utvecklat för att skydda huden och göra så att du inte längre behöver oroa dig för att skära dig vid rakning. De precisionsslipade bladen är utrustade med mikrogaller och har en fuktgivande smörjremsa med Aloe Vera och E-vitamin.

Quattro for women bikini - lyckas med bikinilinjen

Kombinerad rakhyvel och batteridriven trimmer. Få en perfekt bikinilinje utan krångel - det är också mycket enkelt att anpassa linjen och längden.

Ena änden har en batteridriven trimmer som enkelt kan användas för att justera bikinilinjen. Den är utrustad med en klickbar topp som gör att du kan välja mellan 4 olika längder. Quattro for women bikini går så klart att använda i duschen. Om håret är långt kan det vara en god idé att först använda trimmern innan du byter till rakblad!

I den andra änden hittar du fästena för rakbladen. De är utrustade med ett skyddsgaller så att du inte skär dig. Huvudet är utrustat med 4 lövtunna blad och en remsa av hudvårdande ämnen.

Tillbehör är också viktiga för en bra rakning!

Riktigt bra rakning handlar dock inte enbart om hyveln. Med rätt tillbehör kan du göra rakningen ännu effektivare och skonsammare.

Intuition Perfect Finish ögonbrynskniv

Intuition Perfect Finish ögonbrynskniv är en skönhetsprodukt som gör att du snabbt och enkelt kan forma dina ögonbryn och avlägsna små hårstrån från ansiktet på ett proffsigt sätt. Ett bra tips: använd den innan du sminkat dig! Bladen är utrustade med ett mikrogaller för att göra så att du inte råkar skära dig.

Wilkinson Sword rakkräm

Den perfekta rakningen kräver mer än rätt rakhyvel - du behöver också ha en kräm av hög kvalitet! Wilkinson Sword rakkräm bidrar till att göra rakningen skonsam och är precis lika lätt att applicera som en lotion. Den har en behaglig doft av näckros. Rakkrämen är det perfekta komplementet till Hydro Silk, Lady Protector och Quattro Bikini for Women.

Rakprodukter för kvinnor hos EFI

EFI har gjort vardagen enklare för människor i över 30 år genom att erbjuda abonnemang på användbara produkter, t ex rakprodukter för kvinnor. Börja prenumerera här på efi.se redan idag! Du hittar hela sortimentet på efishop.se. Välkommen!