Så gör du en intimrakning och använder en trimmer

Att veta hur du ska raka intimområdet för bästa resultat är kanske inte helt enkelt. Och det är inte direkt ett ämne som du signar upp på en kurs för att lära dig. Om du någon gång fått utslag eller upplevt en brännande känsla vet du hur otrevligt det känns och att utseendet du föreställt dig kanske inte alls blev som du hoppats på.

Av alla områden du kan raka på kroppen så är intimområdet antagligen det som kräver mest tid och omtanke.

I den här artikeln berättar vi hur du går tillväga för att lyckas med din intimrakning.

7 tips för en perfekt intimrakning

  1. Bra och passande hyvel
  2. Mjuka upp och värm upp
  3. Använd rakgel eller skum
  4. Raka i rätt riktning
  5. Använd en kall kompress
  6. Återfukta
  7. Rengör och byt rakblad regelbundet

Här nedan utvecklar vi dessa sju tips ytterligare och ger dig fler tips för hur du uppnår ett bra resultat.

1 Skaffa en bra och passande rakhyvel – för en skönare rakning

Det är mycket som kan gå fel när du ska raka intimområdet. Det är svåråtkomliga ställen, inte lika lätt att se och kvinnliga former att ta i beaktande. Dessutom finns risken för otrevliga röda prickar, så kallade razor bumps på engelska. Vad är lösningen för att ge dig och din kropp den härliga rakupplevelsen den förtjänar?

Allt för många fortsätter att raka på samma sätt som de alltid gjort och tänker att de helt enkelt får stå ut med konsekvenserna. Vi håller inte med – du och din hud ska inte behöva genomlida rakningen. För en nära rakning, som inte skapar någon irritation, behöver du bara den rätta hyveln.

Ett knep är att välja en hyvel med flera blad, eftersom trycket blir mindre, med bättre effekt. Återfuktande remsor på hyveln kan också vara till stor hjälp för det här känsliga området. Även om du inte vanligtvis har känslig hud så kan du ändå få röda prickar och utslag om du använder fel rakhyvel.

Intimområdet handlar inte endast om att raka bort alltihop – det är också vanligt att lämna ett område orakat eller bara ansat, eller använda fantasin och skapa ett mönster.

Om du vill ha en rakhyvel i världsklass för just bikiniområdet ska du spana in Quattro For Women Bikini Razor. Med den kan du raka, trimma och forma – allt med ett enkelt verktyg. Den här vattentåliga och batteridrivna rakhyveln är utrustad med ett rakblad i ena änden och en trimmer med en kam som har tre längder i den andra.

2 Glöm inte mjuka upp huden innan

En perfekt och passande hyvel är inte allt – det finns annat viktigt att tänka på vid rakningen av ömtåliga områden. Det är klokt att alltid mjuka upp huden innan rakning och se till att den är ”uppvärmd”. Att duscha eller bada varmt i tio minuter innan kan vara en bra idé. Värmen mjukar upp det yttre hudlagret och minskar därmed risken för irritation, samt gör hårborttagningen lättare. Efter du mjukat upp kan du använda en skön handduk som du fuktar och försiktigt masserar huden med för att ta bort döda hudceller och lösa hår. Om du har långt hår är det alltid bra att trimma det innan du rakar, då blir rakningen enklare.

3 Använd mjukgörande rakgel, skum eller kräm

Raka dig aldrig utan att använda en bra rakgel, skum eller kräm. Se till att du använder en bra rakgel som försäkrar att rakhyveln glider lätt över huden. Flera av Wilkinson Swords raksystem för kvinnor har återfuktande smörjremsor och även om dessa hjälper behöver du också gel eller skum.

4 Raka i samma riktning som håret växer (inte mot)

Innan du börjar raka dig, ta tag i huden och undersök i vilken riktning håret växer. För en skön rakning rekommenderar vi att du rakar i den riktning som håret växer. Om du rakar åt motsatt håll ökar risken för utslag, röda prickar och inåtväxande hårstrån. Det här är också en anledning till att använda en bra och vass hyvel. Många väljer nämligen att raka mot hårets växtriktning ifall hyveln är slö, dåligt utformad eller har för brett blad.

Genom att välja en specialdesignad rakhyvel/trimmer blir rakningen med hårets riktning effektiv och hårstråna tas smidigt och enkelt bort. En hyvel som är utrustad med flera blad bör dessutom ge ett bra resultat även medhårs, till skillnad från hyvlar med bara ett rakblad.

Oavsett om du vill raka mer, mindre eller bara trimma detta område kan vi rekommendera Wilkinson Sword Quattro for Women Bikini Razor. Rakhyvlen är utrustad med 4 blad och skyddsgaller som säkerställer en nära och säker rakning utan irritation. Och den batteridrivna trimmern i andra änden gör att du enkelt kan justera längd och få till önskad form.

5 Svalka med en kall kompress

Ta bort eventuella hårrester och gel när du är klar med rakningen. Håll sen en kall handduk mot området i cirka 5 minuter för att lugna huden och minska eventuell irritation.

6 Återfukta med en mjukgörande kräm

Det är viktigt att du efter din rakning smörjer huden med en återfuktande lotion eller kräm som gärna får vara dermatologiskt testad. Undvik kraftigt parfymerade produkter som kan irritera huden.

7 Tvätta rakhyveln noggrant och byt blad vid behov

Varje gång du rakar dig ska du vara noggrann med att skölja rakhyveln och bladet i rinnande varmvatten för att ta bort hår och hudrester som kan finnas kvar. Ett kvalitetsblad bör hålla för omkring 5 rakningar (beroende på hur tjockt hår du har).

Hoppas den här artikeln gav dig några värdefulla tips – lycka till med din rakning!

Här kan du beställa en bikinitrimmer.

Här kan du se alla produkter vi erbjuder inom rakning.