Så här blir du av med små, tunna hårstrån i ansiktet (peach fuzz, vellushår)

Vad är peach fuzz?

Stör du dig på små, ljusa hårstrån på kinderna och/eller runt käken när du tittar på dig själv i profil? Då handlar det troligen om vellushår, så kallat peach fuzz - det mjuka, duniga håret som växer över hela kroppen. Peach fuzz finns verkligen överallt på kroppen, de enda undantagen är läpparna, fotsulorna och handflatorna.

Peach fuzz brukar vara tunt och lent, men det kan ändå kännas irriterande att upptäcka hårstrån i ansiktet. Kvinnor kan exempelvis bli frustrerade över vellushår ovanför överläppen.

Innehåll:

Växer tjockare peach fuzz tillbaka, efter att du rakat bort det?

Även om det kan kännas stubbigt när hårstrån växer ut igen efter rakning stämmer det inte att det hår som kommer tillbaka skulle vara tjockare, mörkare eller växa snabbare än tidigare. Detta gäller allt kroppshår. Om du upplever att du har mer kropps- eller ansiktshår än tidigare kan det vara bra att söka vård, eftersom det kan bero på läkemedelsbiverkningar eller sjukdomssymtom.

Är det en dålig idé att raka bort vellushår?

Våra små, tunna vellushår är sällan synliga för andra, så det är troligen bara du som lägger märke till dem. Men idag är det många som har en smartphone med HD-kamera redo i fickan, vilket kan bidra till vår vilja att raka bort vellushår. Hur som helst gör det inget om du väljer att raka bort ditt peach fuzz. Det kan faktiskt göra det enklare att applicera smink på ett jämnare sätt.

Så här blir du av med peach fuzz i ansiktet

Det finns flera sätt att bli av med dessa små hårstrån i ansiktet - allt från laserbehandling på klinik till vaxning och hårborttagningskrämer. Men dermaplaning är troligen den enklaste och mest skonsamma metoden.

Dermaplaning - vår rekommenderade metod för att bli av med vellushår

Dermaplaning är en fantastisk metod för att få bort peach fuzz från ansiktet, och den har samtidigt andra fördelar. Dermaplaning går ut på att föra ett tunt, skalpell-liknande blad över huden. Metoden kan användas för exfoliering, borttagning av peach fuzz och ögonbrynsformning. Dermaplaning passar de allra flesta hudtyper, men rådfråga din hudläkare om du har rosacea eller kronisk akne.

Det finns professionella behandlingar att tillgå, men dermaplaning finns också i form av ett fantastiskt verktyg som du själv kan använda hemma: vårt verktyg för att forma ögonbryn är som gjort för att få bort peach fuzz och död hud, samt rensa upp kring ögonbrynen.

Perfect finish ögonbrynskniv gör huden skinande len. Och det är väl det vi vill åstadkomma i slutändan? Slät och len hud, utan irriterande vellushår. Begreppet “peach fuzz” må låta gulligt, men hårstråna ska bort.