Ta hand om händerna!

I en tid när det tvättas och handspritas mycket är det inte konstigt att händernas skyddande hudbarriär nästan tvättas bort. Därför har många torra och irriterade händer, som i sin tur kan medföra andra hudproblem.

På Efi har vi utvecklat ett par bra handkrämer. Och vi vet av erfarenhet att dessa kan ha en god effekt när belastningen på händerna är stor. En tandläkarassistent - som provat många olika handkrämer genom åren - menar bestämt att basik handkräm är den bästa hon hittat.

Men just nu är det inte bara personer som tvättar händerna mycket på jobbet som får torra och ömma händer. Därför rekommenderar vi att du beställer ett gratis startpaket med Pearl handkräm eller basik handkräm. Båda kommer ta hand om dina händer men har lite olika ingredienser. Dessutom skiljer de sig från andra handkrämer, eftersom vissa av de aktiva ingredienserna först aktiveras när du börjar smörja händerna.

För stark tvål? Här är några goda råd.

Vanliga tvålar har ett pH-värde på om omkring 10. Ett sådant högt pH-värde försvagar hudens beskyddande fettlager samt orsakar klåda och torr hud. Titta därför efter tvålar med ett pH-värde runt 6 som liknar hudens pH. Dessa tvålar är oftast mindre irriterade och kan bidra till att upprätthålla hudbarriären.1

1 Källa: ”Huden är guden” av Dr. Jon Anders Halvorsen.