Vet du vad du smörjer huden med?

Vi smörjer in oss med krämer på jakt efter en vacker hy och det kan vara en god idé att kolla innehållsförteckningen. De flesta av oss är noga med vilka tillsatser som finns i maten vi äter och vill ha den så naturlig som möjligt. Men hur är det med din hud, är du lika noga med vad du smörjer den med?

Dermatologiskt testad

-För oss är det väldigt viktigt att kunna erbjuda bra och skonsamma produkter, säger Gunnar Tangen på Efi. EFI säljer hudvård som är dermatologiskt testad och som är parabenfri. Ingredienserna är noga utvalda och tillverkningen sker enligt strikt kvalitetskontroll i Danmark.

Sjögräs, Shea Butter och Salvia

Ingredienserna i Efi’s produkter har ett naturligt ursprung och består bland annat av Sjögräsextrakt, Shea Butter och Salvia.

-Sjögräsextrakt utvinns från tången Fucus Vesiculosus. Den bidrar till återuppbyggnad av hudens elasticitet och har använts för att vårda och tillföra huden fukt länge säger Gunnar Tangen. Han berättar att även Shea Butter är en god fuktgivare som förhindrar uttorkning.

– Shea Butter kommer från Sheanöten och den innehåller triglycerider som kan främja förnyelse av huden. Salvia skyddar och ger huden styrka och smidighet och är därför speciellt lämplig i fotprodukter.

Efi har också har glycerin och algextrakt som ingredienser i flera av produkterna och enligt Gunnar Tangen är Glycerin en av de mest använda vegetabiliska fuktgivarna.

-Algextrakt utvinns från brunalger och skyddar huden biologiskt samt håller den fuktig och reducerar fina linjer och rynkor.

Läs mer om hudvårdsprodukter från Efi.