Rakning för män - här är våra bästa raktips!

Hur gör du som man för att raka dig på ett effektivt och skonsamt sätt? Det finns mycket du kan göra, och därför tänkte vi dela med oss av våra bästa tips för en bra rakning!

Behövs det specifika produkter och tips när det gäller rakning för män?

Ja. Mäns hud är fetare och tjockare än kvinnors samtidigt som den åldras annorlunda, vilket främst beror på hormoner som t ex testosteron och kollagen. Det innebär att mäns hud är tåligare, men också att det finns en högre risk för förstorade porer, blankhet och akne.

Därför är det viktigt med produkter som är anpassade efter mäns förutsättningar. Utvecklingen när det gäller skräddarsydda produkter inom rakning och hudvård fortsätter gå framåt, och det är du som användare som har allt att vinna på det!

Rakning kan stressa huden och leda till irritation, vilket innebär att det är viktigt för män att raka sig på ett så skonsamt och effektivt sätt som möjligt. Fortsätta läsa för att ta del av våra tips som hjälper dig på vägen.

Våra 5 bästa tips när det gäller rakning för män

  1. Varm hud och varma hårstrån gör rakningen enklare
  2. Välj produkter av hög kvalitet
  3. Korta drag medhårs
  4. Vård efter rakning - skölj ansiktet och hyveln
  5. Skar du dig under rakningen? Gör så här!

1. Varm hud och varma hårstrån gör rakningen enklare

Vår rekommendation är att du rakar dig efter en varm dusch. Då är huden och hårstråna uppmjukade, vilket gör att det blir lättare att raka dig. Om du inte inte har tid att duscha kan du lägga en varm, våt handduk över ansiktet under en minut före rakning.

2. Välj produkter av hög kvalitet

Ingen lyckad rakning utan produkter av hög kvalitet, så är det bara! Och det gäller såväl hyvel, blad, skum och andra tillbehör. På så sätt kan du raka dig på ett så effektivt och skonsamt sätt som möjligt.

Använd rakskum, gel eller kräm som innehåller vårdande ingredienser, exempelvis aloe vera, kakaosmör och E-vitamin. Dessa beståndsdelar hjälper bladen att glida lättare, lyfter skäggstråna och minskar risken för skärsår.

Välj en rakhyvel med vassa blad, då slöa blad är en vanlig orsak till olyckshändelser. Tänk på att hålla bladen fräscha och byta dem tillräckligt ofta.

3. Korta drag medhårs

Skölj rakhyveln i varmt vatten före rakning. Raka dig medhårs med korta och mjuka drag. Då slipper du röda prickar och irritation. Om du rakar mothårs kan du få inåtväxande hårstrån och rakfinnar.

Undvik att pressa rakhyveln hårt mot huden. När du har rakat bort allt skum, känn efter med handen där du inte rakat dig tillräckligt bra. Vanligtvis slarvas det mest på kinderna, på hakspetsen och under näsan.

4. Vård efter rakning - skölj ansiktet och hyveln

Skölj ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna och torka av det med en mjuk handduk. Avsluta med att skölja hyveln i kokande vatten. Bakterier trivs inte vid dessa temperaturer.

Efter rakning bör du tillföra fukt. Rakning sliter på huden och är uttorkande. Skölj av huden (det stänger porerna och hindrar smuts från att samlas) och applicera en fuktgivande kräm eller aftershave. Vården efter rakning är extra viktig om det ser ut som att du håller på att få rakutslag eller ofta brukar drabbas av dem.

5. Skar du dig under rakningen? Gör så här!

Moderna rakblad är utformade så att det inte ska vara så lätt att skära sig. Men om olyckan skulle vara framme, är ett gammalt tips att använda ett alunstift. Det innehåller kaliumaluminiumsulfat som omedelbart stoppar blödningen. Men det verkar som att låg efterfrågan gjort att de inte längre är så lätta att få tag i. Oavsett om du får tag i alunstift eller inte är det viktigt att desinficera området där du råkat skära dig.

Våra rakprodukter för män

Kolla in våra bästsäljande rakprodukter för män från Wilkinson Sword. Vi har ett flertal olika rakhyvlar av hög kvalitet som ger dig den effektiva och skonsamma rakning din hud förtjänar!

Hydro 5 - mångsidigt raksystem med integrerad hudvård

Hydro 5 är ett raksystem som passar de flesta. Det har en integrerad hudvårdsdepå med vårdande innehåll som aktiveras vid hudkontakt, och dessutom en fliptrimmer som kommer in under näsan på ett bra sätt. Minimal irritation och maximal komfort!

Quattro Titanium - glider lätt över huden och ger en säker rakning

Quattro Titanium s blad är utrustade med ett mycket tunt mikrogaller som gör det svårare att skära sig på bladen samt en patenterad titanbeläggning som gör att de 4 bladen glider extra lätt över huden. Ergonomin skiljer sig från Hydro 5 vilket gör att den kan passa vissa användare bättre.

Xtreme3 engångsrakhyvel - precisionsrakhyvel med utbytbara blad

Xtreme3 engångsrakhyvel är en revolutionerande och annorlunda engångsrakhyvel som är utrustad med 3 precisionsslipade, utbytbara blad. Resultatet? En rakning som både är behaglig och har goda resultat.

Xtreme3 raksystem - flexibelt, precist och skonsamt

Xtreme3 raksystem - världens första 3-bladssystem med helt flexibla blad, baserat på teknologi som gör att bladen anpassar sig efter din unika ansiktsform. Det ger en precis rakning, samtidigt som smörjremsan är berikad med aloe vera som minskar hudirritationen.

Quattro Titanium Precision - trimma, styla och raka med perfekt resultat

Quattro Titanium Precision är Wilkinson Swords mest avancerade rakblad som är belagda med titan och utrustade med ett supertunt skyddsgaller. De ger en jämn och bekväm rakning med perfekt resultat, samtidigt som de är skonsamma mod huden. Perfekta för att trimma, styla och intimraka! Bladen är samma som Quattro Titaniums, men produkten inkluderar även en batteridriven trimmer.

Tillbehör för män

En perfekt rakning handlar dock om mer än hyvel och blad. Du behöver rätt tillbehör också, och det ordnar vi på EFI!

Wilkinson rakskum - skummet du förtjänar

Wilkinson rakskum är ett förstklassigt rakskum som ger dig rakningen du förtjänar. Ett klassiskt skum av hög kvalitet som håller länge!

Hydro Gel - förstklassig rakgel

Perfekt rakning handlar som sagt om såväl hyvel och blad som tillbehör. Hydro Gel är ett förstklassigt rakgel som kommer i en praktisk förpackningsstorlek som passar utmärkt i de flesta necessärerna.

Basik shave glider for men - skonsam rakkräm som motverkar irritation

Basik shave glider for men är en modern rakkräm med unika egenskaper som gör att den är mycket skonsam mot huden - med andra ord perfekt för dig som lätt får röd och irriterad hud efter rakning. Den återfuktar och mjukgör samtidigt som den motverkar irritation och inflammation.