Strumpor som inte stramar

Många söker efter riktigt sköna strumpor - ett av önskemålen är att de inte stramar för mycket. Hos Efi hittar du strumpor som inte stramar, och många andra kvalitetsprodukter som boostar din vardag.

De flesta av oss har på oss strumpor stora delar av dagen, dessutom ofta under skor. Strumporna utgör en barriär mellan huden och skorna, och om allt inte känns rätt kan det leda till irritation och obehag. Egentligen är det något vi borde lägga mer tid och energi på, för det handlar ju om vår komfort, och faktiskt vårt välmående.

Här tittar vi närmare på varför vissa strumpor stramar och vad det kan leda till - och varför våra modeller erbjuder rätt balans av passform och komfort!

Varför stramar vissa strumpor?

Det finns flera orsaker till att strumpor kan upplevas som strama. Materialet är en sak som påverkar, men det kan också handla om modellens form och storlek. I mångt och mycket handlar det om kvalitet.

Sen är vi så klart alla olika. En del har större, längre eller bredare fötter, vilket kan påverka komforten. Om du har lite högre krav på dina strumpor, t ex när det gäller stramhet, är det bra att utforska olika modeller. Visst, det kan ta ett tag att hitta rätt - men när du gjort det behöver du aldrig tänka på stramande strumpor igen.

Strumpor och blodcirkulation

Strama strumpor kan vara obekväma, men de kan också förhindra blodcirkulationen i benen. Hälsosamma strumpor handlar alltså om mer än komfort. Om du får röda märken runt vaderna av dina strumpor är det troligt att det påverkar din hälsa på ett negativt sätt.

Men samtidigt handlar ju komfort också om motsatsen? Vem vill ha på sig lösa strumpor som är helt luftiga och bara hänger fritt utan passform? Det stämmer bra! Utmaningen är att hitta strumpor som är så pass tighta att de sitter på plats - samtidigt som de inte stramar åt på ett obekvämt eller skadligt sätt.

Resår och tåsöm kan påverka stramheten

Strumpornas utformning, exempelvis resår och sömmar, påverkar hur de känns när du har på dig dem. Rätt resår ger en god passform samtidigt som det inte stramar för mycket. Det är denna balans många söker när de väljer strumpor. Många föredrar strumpor utan tåsöm, eftersom det kan upplevas som att det skaver över tårna.

Olika material i strumpor

Det finns strumpor i en mängd olika material. Valet av material påverkar kvaliteten och känslan, däribland komforten och hur mycket strumporna stramar.

Några exempel på populära material är:

  • Akryl
  • Bambu
  • Bomull
  • Kashmir
  • Merinoull
  • Nylon
  • Polyester
  • Ull

Strumpor som inte stramar - våra modeller

Nu vet du mer om vad som kan påverka strumpornas komfort. Vi har modellerna som erbjuder rätt kombination av passform och känsla. Kolla in Soft Top och Supersoft (du kommer inte att ångra det!).

Soft Top

Soft Top-strumporna har hängt med länge - nästan 30 år! Och det är inte förvånande, för de var de var de första strumporna som satt på plats utan att strama åt kring vaden. Många har försökt att kopiera dem, men originalet är fortfarande bäst.

Supersoft

Supersoft är våra exklusiva moderna italienska hälsostrumpor av bästa kvalitet. De är stickade i Italien på ett löst sätt. Precis som namnet antyder är de just supermjuka!