Vår guide till olika typer av kalsonger - hitta rätt modell här!

Funderar du över vilken kalsongmodell som egentligen passar dig bäst? Det är du definitivt inte ensam om! Här hjälper vi på EFI dig att reda ut skillnaden mellan olika kalsonger, så att du kan göra ett bekvämt och snyggt val.

Innehåll:

  1. Vad avgör vilken kalsongmodell som passar bäst?
  2. Briefs
  3. Boxershorts (boxerkalsonger)
  4. Boxer briefs
  5. Boxer trunks
  6. Vilket material i kalsonger är rätt för dig?

Vad avgör vilken kalsongmodell som passar bäst?

Valet av kalsongmodell är en klassisk smaksak. Vissa föredrar tajta, funktionella modeller medan andra gillar luftigt och flexibelt. Det bästa är att hitta en passform som varken är för tajt eller otajt. För små eller trånga kalsonger kan skapa obehag och för stora kan skapa irritation och jobbiga tygklumpar.

Kalsongvalet är också ett modebeslut. Många vill ha underkläder som passar den personliga stilen. Slutligen är det också viktigt att tänka på materialet. Vissa material är bättre än andra, både för din hälsa och för miljön. Nu tittar vi närmare på fyra vanliga typer av kalsonger, så att du kan hitta modellen som passar just dig!

Briefs

Briefs (klassiska kalsonger) har en Y-formad framsida och är den kortaste typen av underkläder för män. De har tajt passform, och många uppskattar att kalsongernas ben stannar på plats och inte åker upp eller klumpar till sig. Briefs är vanligtvis tillverkade i mjuka material, som t ex bomull. För många är denna klassiska modell det självklara valet av kalsonger.

Boxershorts (boxerkalsonger)

Boxershorts är kalsonger med ben som ger en lite lösare passform. De är luftiga och bekväma, och ger användaren stor rörelsefrihet. Ventilationen och de mjuka materialen minskar risken för svettning, överhettning och hudirritation. Boxershorts erbjuder också en stor stilvariation, vilket många uppskattar. Många tycker att boxershorts är extra sköna att sova i.

Boxer briefs

Boxer briefs är en typ av boxershorts som är mer åt det klassiska kalsonghållet. De har ganska långa ben, men inte lika långa som vanliga boxershorts. Boxer briefs har bättre passform och stöd jämfört med vanliga boxershorts, och de håller sig mer på plats. Modellen lämpar sig väl för sport och aktivitet eftersom de ger bra stöd och minskar risken för skav och irritation.

Boxer trunks

Boxer trunks är en mer åtsittande typ av boxers som brukar täcka hela baken och en liten del av låren. Många väljer boxer trunks på grund av den moderna och snygga designen. Det är dessutom en modell som är bekväm under olika typer av kläder, allt från vardag och fest till träning.

Vilket material i kalsonger är rätt för dig?

Att välja modell är en viktig del av att hitta kalsonger som känns helt rätt, men det handlar även om materialet. Materialet påverkar egenskaperna och ger en viss typ av känsla och komfort. Det finns även blandningar av material som kombinerar flera olika fibrers egenskaper.

Några vanliga exempel på material som används i kalsonger är bomull, modal, mikrofiber, bambuviskos, polyester och silke. Rätt material är snällare mot både huden och miljön, och det är viktigt att undvika kalsonger med cancer- och allergiframkallande innehåll. Vi hoppas att du kommit ett steg närmre favoritkalsongerna med hjälp av vår artikel!