Vår guide till olika modeller av trosor - vi hjälper dig hitta rätt!

Funderar du över vilka modeller av trosor det finns där ute? Vi förstår det! Det finns många olika trosmodeller att välja på, och vilken som passar bäst är en smaksak. Här går vi igenom de du har att välja på så att du får veta mer om vilka du kan välja på.

Innehåll:

 1. Vad är viktigt att tänka på när du väljer trosor?
 2. Populära modeller av trosor
 3. Stringtrosor
 4. Minishorts
 5. Briefs
 6. Soft tops
 7. Hipster
 8. Bikinitrosor
 9. High waist
 10. Material - en viktig del i valet av trosor

Vad är viktigt att tänka på när du väljer trosor?

De flesta tänker framför allt på passform, design och material när de väljer trosor. För att få en bra passform gäller det att både hitta rätt modell och storlek. Målet är att de ska sitta skönt - inte för tajt och inte för löst - och vara behagliga att ha på sig under hela dagen. Många vill också att trosorna ska passa deras personliga stil.

Några bra frågor att ställa dig när väljer trosor är:

 • Under vilka aktiviteter ska du bära dem? Om du tränar mycket eller på annat sätt ofta är fysiskt aktiv kan det vara bra med fukttransporterande material som andas mycket
 • Hur är trosorna att tvätta? Krävs det en viss temperatur, och hur många tvättar håller de?
 • Hur stretchiga är trosorna? Det är viktigt att de inte sitter för tight, och att de anpassar sig efter din kropp
 • Passar de din stil? Om du inte riktigt känner att de är tillräckligt snygga riskerar de att hamna i klädlådan istället för att de används

Populära modeller av trosor

Här tittar vi närmare på några av de mest populära trosmodellerna, och varför kvinnor väljer att bära dem.

Stringtrosor

Stringtrosor är T-formade trosor med ett smalt bakstycke som löper in mellan skinkorna. Eftersom troskanten löper in mellan skinkorna kan modellen vara ett bra val under tighta kläder. Det finns flera olika typer av stringtrosor att välja mellan, exempelvis vanlig string, låg string, tangastring, boxerstring och hög string.

Minishorts

Minishorts är trosor som liknar shorts och brukar vara tillverkade i mjuka, stretchiga material. De kan minska friktionen mellan låren och förhindra skav. Modellen är också ett bra val om du vill täcka mer hud än med andra trosor. Ibland kallas minishorts även för boyshorts.

Briefs

Briefs är en trosmodell som har en tät passform runt höfterna och täcker hela baksidan. De brukar tillverkas i mjuka material och har elastisk midja. Många väljer briefs för den goda komforten, samt att troskanten sällan syns genom kläder. De ger också en hel del rörelsefrihet, vilket brukar uppskattas av de som ofta är fysiskt aktiva.

Soft tops

Soft top-trosor har en resår längs midjan som är täckt med mjukt, bekvämt tyg istället för det typiska elastiska bandet som finns hos traditionella trosor. Den mjuka kanten gör att många tycker att de har en skön passform.

Hipster

Hipstertrosor är en modell som kännetecknas av den låga midjan och den bredare sidodel som finns kring höfterna. Hipstertrosor är diskreta under kläderna, eftersom de saknar synliga linjer och kantband som ibland kan synas genom tunna tyger. De är ett bra alternativ för de som vill ha underkläder med en mer avslappnad passform och de som vill undvika stringtrosor eller modeller med hög midja.

Bikinitrosor

Bikinitrosor är ett populärt val på grund av sin passform och att de är en bra kombination av täckning och stil. De brukar ha minimal täckning av baksidan, samt en låg till medelhög midja. Bikinitrosor har dessutom en stor mångsidighet, vilket brukar uppskattas av de som vill skapa en personlig stil.

High waist

High waist-trosor har precis som det låter hög midja. De brukar vanligtvis täcka hela eller större delen av magen. Stilen var mycket populär under 1950- och 1960-talet och har kommit tillbaka i mode under senare år. Många uppskattar retroestetiken och gör de till en del av sin personliga stil, men high waist kan erbjuda ett bättre stöd för gravida eller de med ryggbesvär.

Material - en viktig del i valet av trosor

Valet av modell är viktigt för att hitta rätt stil och känsla, men det handlar också om materialet. En del trosor är gjorda av material som inte är så sköna för huden, och vissa av dem är inte så miljövänliga. Bambuviskos är ett material som är riktigt mjukt och skönt, samtidigt som det håller länge. Bomull är ett annat populärt material som många tycker om.

Oavsett vad du väljer är det viktigt att undvika material som kan orsaka irritation eller allergi. Genom att testa olika modeller och material hittar du till slut det som passar dig och din personliga stil allra bäst. Lycka till!